Trg Martina Posedarskog 1

17 Travanj 2023

Pokrajina Tirol donirala je DVD-u Posedarje navalno vatrogasno vozilo

Zahvaljujući suradnji koja je uspostavljena između Vatrogasne zajednice Zadarske županije i Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol uz pomoć koordinatora humanitarne pomoći Vlade Tirola, G. Petera Logara, pokrajina Tirol donirala je DVD-u Posedarje navalno vatrogasno vozilo s pripadajućom vatrogasnom opremom. Vozilo je donirano iz DVD-a Arzl im Pitztal čiji su ga članovi dovezli u Posedarje.

Do kraja godine u DVD Posedarje stići će još jedno vatrogasno vozilo iz Tirola.  Radi se o vozilu za tehničke intervencije s terenskim podvozjem za vožnju po teškim terenima. Na ovom vozilu vatrogasci Posedarja načiniti će tehničke preinake kako bi vozilo služilo za gašenje šumskih požara.

DVD POSEDARJE VRŠI UPIS NOVIH ČLANOVA

Ljubav prema svom mistu je ono što motivira dobrovoljne vatrogasce.

Svake godine učlanjujemo i obučavamo nove članove u sljedećim kategorijama:

  • Punoljetni članovi (operativni članovi) – uvjet navršenih 18 godina starosti
  • Članovi vatrogasnog pomlatka su mladi u dobi od 6 do 12 godina, a
  • članovi vatrogasne mladeži su mladi od 12 do 18 godina.

Za osobu mlađu od 14 godina pisanu izjavu o učlanjivanju u dobrovoljno vatrogasno društvo daje zakonski zastupnik ili skrbnik ,

a za maloljetnu osobu s navršenih 14 godina zakonski zastupnik ili skrbnik daje pisanu suglasnost

Što radimo, čime se bavimo?

Učimo o vatrogastvu, protupožarnoj preventivi, razvijanju pozitivnih ljudskih vrijednosti poput solidarnosti, požrtvovnosti, nesebičnosti i prijateljstva, a najviše pažnje poklanjamo druženju, zajedništvu i zabavi.

Sve punoljetne zainteresirane osobe molimo da nam se jave na kontakte gsm: 0995030828 e pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..