Trg Martina Posedarskog 1

11 Listopad 2023

JAVNI POZIV ZA POPUNU POSTROJBE OPĆE NAMJENE CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSEDARJE

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite i Pravilniku o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite, Općina Posedarje, Stožer Civilne zaštite Općine Posedarje upućuje otvoreni javni poziv za popunjavanje postrojbe opće namjene civilne zaštite Općine Posedarje s ciljem jačanja operativnih snaga civilne zaštite te kao potpora za provođenje mjera civilne zaštite asanacije terena, evakuacije, spašavanja, prve pomoći, zbrinjavanja ugroženog stanovništva te zaštite od poplava. Pozivaju se građani i građanke s područja Općine Posedarje starosne dobi od 18 do 60 godina života na iskazivanje interesa za sudjelovanje u sustavu civilne zaštite i raspoređivanje u postrojbu civilne zaštite opće namjene Općine Posedarje (popuna postrojbe).

Javni poziv je otvoren do popune postrojbe, a sve zainteresirane osobe mogu se javiti putem pošte na adresu Općina Posedarje, Stožer civilne zaštite Općine Posedarje, Trg Martina Posedarskog 1 23242 Posedarje ili putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijava mora sadržavati popunjeni obrazac prijave i presliku osobne iskaznice. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na telefon 023/266-180  ili putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama, a od javnog je interesa kako Općine Posedarje tako i Republike Hrvatske.

Ovim javnim pozivom Općina Posedarje želi senzibilizirati što veći broj ljudi da se priključe sustavu civilne zaštite, jer će tako steći korisna znanja za pružanje različitih vidova pomoći zajednici i šire, a s ciljem ublažavanja i otklanjanja posljedica velikih nesreća i katastrofa.

Više informacija

  • Status natječaja: Otvoren